Contact Us: 055-7538361 | Email: ask2@sagtco.com

Whil Offices – San Francisco

Whil Offices – San Francisco
October 3, 2016 SAGTCO

HGA Architects and Engineers have recently designed the new offices of health and wellness app Whil located in San Francisco, California.

When San Francisco based health and wellness app, Whil, enlisted HGA Architects and Engineers to design their new 10,000-square-foot, two-story headquarters, it was important that Whil’s values were woven into every aspect of the design. Whil’s science-driven approach helps business professionals and consumers effectively reduce stress through more than 1,000 different mindfulness, yoga and leadership video training sessions. As such, HGA was charged with designing a healthy environment which fosters creativity and collaboration in a community setting, allowing Whil’s employees to further “practice what they preach.” One of the biggest goals for the project was to minimize all potential external and environmental stressors, including fluorescent light, harsh sunlight, excessive background noise and even temperature, to create a mindful and focused space for employees, free of distractions.

Originally built to house a Bank of America branch in the 1990s, the existing design of the space went completely against the company culture and lifestyle that Whil so vividly promotes. In order for HGA to transform the space into a multifunctional space that closely aligns with Whil’s values, HGA designed a flexible workplace with a range of postures and collaborative areas including open workstations, phone rooms, conference rooms, breakout spaces, standing-height tables with stools and sofas.

Whil expressed that food is at the center of their community. Wanting to highlight this foundation, HGA designed the kitchen as the focal point of the first floor, completely visible from the buildings entrance, providing employees another place to connect. To further enhance corporate culture, HGA transformed the solid concrete second floor of the space to include a yoga studio and break room with lounge-style seating. Skylights were cut into the ceiling to increase the amount of natural light and collaboration furniture was incorporated throughout the space to promote a feeling of connectedness and comfort. The space is primarily an open floorplan, which also allows it to also function as a flexible space for hosting events.

Throughout both floors, HGA incorporated design elements that would be soothing, calming and clean, giving Whil’s new office a modern, crisp finish.

DesignHGA Architects and Engineers
Photography: Gregory Cortez

hga_whil_kitchen_center
hga_whil_mainentry_angle
hga_whil_conferenceroom_angle
hga_whil_nook_center
hga_whil_phonebooth_angle
hga_whil_phonebooth_center
hga_whil_phonebooth_detail
hga_whil_lettering_detail
hga_whil_upstairs_center
hga_whil_yogaroom_angle

The post Whil Offices – San Francisco appeared first on Office Snapshots.

Source: OfficeSnapsShos – Whil Offices – San Francisco
All content belongs to respective owners!