Contact Us: 055-7538361 | Email: [email protected]

Reed Smith – Athens Offices

Reed Smith – Athens Offices
November 20, 2015 SAGTCO

R.C. TECH have designed the new offices of international law firm Reed Smith located in Athens, Greece.

The Athens offices for Reed Smith cover a surface area of about 600m2 on the 4th floor of an office building on Syngrou Avenue in Athens. Two basic design requests were the need for consistency with the firm’s corporate vision for innovation along with the expressed desire for a contemporary work environment.

Simplicity in textures and colors, the use of natural light, an efficient building program developed along three longitudinal zones and the creation of a working environment with ideal conditions for its users and visitors were also the key points that guided the design for this new office space in Athens.
The office space is divided in three parallel zones: the meeting rooms, the ‘buffer zone’ in the middle and the associates’ zone. The design is characterized by simple geometry, functionality and extensive use of modern and efficient materials and systems.

The introduction of a longitudinal and porous zone along the main axis, became the focal design point of the programmatic arrangement. This ‘buffer zone’ accommodates the reception, two areas for relaxation and two workstations for visiting associates. It divides the offices in two bays; the office area and the meeting rooms and is confined by two rows of white bookcases. Located at its two ends there are two lounges while in between there is the reception and the administration working stations.

The main ceiling is covered with an off-white reflective stretched membrane; dissolving the spatial boundaries and further diffusing more natural light inside. Underneath, the two lounges are clearly defined by two suspended vaulted ceilings creating more intimate spaces.

The meeting rooms are placed behind a long lacquered wall with flushed pivot doors in petrol blue color. Parallel to these rooms and on the other side of the buffer zone, a frosted glass wall separates the associates’ offices.

Design: R.C. TECH
Photography: Louisa Nikolaidou

024_ReedSmith_IMG_0277
037_ReedSmith_IMG_0339
043_ReedSmith_IMG_0357
068_ReedSmith_IMG_0450
073_ReedSmith_IMG_0470
089_ReedSmith_IMG_0507
110_ReedSmith_IMG_0536
130_ReedSmith_IMG_0590
152_ReedSmith_IMG_0642

The post Reed Smith – Athens Offices appeared first on Office Snapshots.

Source: OfficeSnapsShos – Reed Smith – Athens Offices
All content belongs to respective owners!